Workshop Cakes and Desserts!
I helgen höll vi vår första Cakes and Desserts workshop! Tanken var en fortsättning efter “Baskurs i Raw Food Fika”, med lite mer avancerade bakverk som kräver fler steg och förberedning. Nästa workshop är den 14e mars, då är det dags för matlagning (och ett par desserter också). Ämnet är plockmiddag, och du bokar din plats här <-
Vi började med att gå igenom dagens tema och upplägg. Deltagarna fick sedan sätta igång och baka både tårtor och andra desserter. Tårtorna gjorde vi i mindre formar för att de skulle hinna stelna så att vi skulle hinna provsmaka allt! Vi gjorde även donuts, minipajer, semlor och morotskakecupcakes.
Under teoridelen fick deltagarna tips på hur man kan pimpa tårtan med snygga och roliga toppings. Vi pratade även om hur man kan använda torkugnen (eller vanlig ugn), och skillnaden i konsistens mellan torkade och icke torkade delar av en dessert. Olika hållpunkter kring att skapa ett eget recept gick vi också igenom, vilka komponenter är viktiga att tänka på för att få det resultat man tänkt sig?
Dagen blev väldigt trevlig och lyckad, det enda dåliga var att vi inte orkade äta upp allt fika 🙂 Som tur var fick alla med sig det som blev över hem!
Tartlette med karamellkräm, pekannötter och choklad!
Vaniljcheesecake med björnbärstopping.
Pajskal torkad i torkugn fylld med kiwi, toppad med cashewgrädde och syrlig crumble.
Choklad- och jordnötsdröm!
Ser mycket fram emot nästkommande workshops, håll utkik efter fler teman där vi samarbetar med riktigt duktiga och intressanta personer och företag! 🙂
/Malin