Raw food valnötsbiffar med sour cream

Något jag tycker om är att göra raw varianter på “vanlig” mat, det är enligt mig mycket mer tillfredsställande och godare än att äta “bara” en sallad.

På min utbildning som jag var på för ett tag sen gjorde vi massa god mat, som jag nu testar att göra hemma. Något som verkligen föll mig i smaken var detta:

valnötsbiffar

 

Det här är biffar gjorda på valnötter, solroskärnor, champinjoner, soltorkade tomater, kryddor m.m. Dessa körs på låg värme i torkugnen ca 8 timmar, vilket kör att de torkar och får en god konsistens. Till detta serveras en raw sour cream, och en soltorkade tomaterröra. Såklart massa grönt till! Här är det flera olika konsistenser och massa goda smaker, vilket enligt mig behövs för att göra en rätt riktigt bra! Mina biffar ligger i torkugnen just nu och jag längtar till middagen 🙂

/Malin

 

28 April 2014 / 15:06