Raw food choklad!
Hälsosam choklad! Finns det? Ja! Som ni märker blir en väldigt exalterad över choklad som man mår bra av. Inget socker, ingen mjölk, inga konstiga ämnen. Jag har själv varit en chokladälskare i många år, och är så glad att jag hittat en form av choklad som bara innehåller ingredienser som både min kropp, själ och mun mår bra av! Igår började jag min råa chokladresa, och jag har på känn att den kommer att bli lång och fantastiskt god. Så snart jag börjat få kläm på receptet kommer jag att dela med mig till er, för det här är alldeles för Gott för att hålla för sig själv!
Det här är första utkastet på Gott! by Malins raw choklad. Alla ingredienser är raw food, alltså är ingenting upphettat över 42 grader. Detta för att behålla all näring i ingredienserna.
Fördelar med raw/rå choklad:
* Inga konstiga ämnen som är farliga för kroppen
* Det gör dig gladare! Förutom att du tillfredsställer ditt sötsug så innehåller kakao aminosyror som tryptofan. tryptofan tillverkar signalsubstansen serotonin. Låga halter av serotonin påverkar sömn och humör negativt. I långa loppet påverkar låga halter av serotonin även sjukdomar som depression. Så ät rå choklad och bli gladadre!
* Det är en immunförsvarsboost! Kakao, och främst icke upphettad kakao, innehåller mineraler, vitaminer och antioxidanter. Du får bland annat fosfor, järn, kalium, selen och magnesium. Ämnen som dina organ behöver för att fungera på rätt sätt. Rå kakao innehåller även 15 gånger mer antioxidanter än blåbär, och mer än dubbet så mycket som i grönt te och gojibär.
Slutsats: Ät rå choklad för att bli piggare, friskare och gladare! Använd det som komplement till en varierad kost.
I webshopen finns vår raw choco love ball, som innehåller rå kakao. Vi har även vår fantastiska raw chocolate mousse cake, som innehåller massa rå kakao!
/Malin