Raw Choklad Workshop!
I lördags hade vi en workshop som gick helt i chokladens tecken! Vi höll till i våra egna lokaler strax söder om Stockholm. Under denna workshop började vi med att gå igenom vad Raw choklad är och hur det framställs. Sedan gick vi igenom vilka råvaror som används, hur man kan tänka när man väljer, alltifrån råvaror till kryddor och smaksättningar. Men största delen av dagen bestod av att pröva recept och baka! Alla fick göra 2-3 recept var, så fikabordet som dukades fram mot slutet av dagen var minst sagt dignande. Deltagarna fick grundrecept på olika bakverk och godsaker, och sedan välja smaksättning efter vad man själv tycker om. Vi gjorde bland annat “nutella”, praliner, tryfflar, chokladtårta och chokladmousse.Vid fikat fick alla presentera sina varianter på recepten, och vi provsmakade såklart allt! Det gavs även möjlighet att köpa med sig rabatterade råvaror hem för att så snart som möjligt fortsätta utveckla recept hemma. Det var ett riktigt trevligt gäng som var superduktiga, och det blev en väldigt rolig och lyckad dag!
I vår webshop kan du läsa mer om och boka nästkommande workshops! Om du är ett företag som är intresserad av workshop, maila oss på hello@gottbymalin.se