Grön banansmoothie med hampa

Jag är inne i en bananperiod nu, där bananer är något jag äter minst en gång om dagen. De godaste och bästa bananerna är såklart de som är ordentligt mogna. Därför blir jag så ledsen när jag ser att de slänger mogna bananer i mataffären eftersom de tror att ingen vill ha dom? Förutom på mitt kära Coop! Där sätter de ner ekobananerna till 5 kr/påse. Så  häromdan köpte jag ett gäng såna. För att de inte skulle hinna bli dåliga skivade jag dom och la i en låda i frysen. Då har man nämligen den perfekta basen för smoothie!

Hur gör man en bra smoothie? Jag har tre hörnstenar:

1. Den ska bli god

2. Den ska bli mättande

3. Den ska innehålla ingredienser som min kropp behöver

Smoothie är perfekt när du har mindre tid att sitta ner och äta, eller när du vill få i dig något som du inte tycker är så gott att äta bara för sig. Som till exempel hampaprotein som jag har i den här smoothien. Inte gott att äta för sig, men i en smoothie smakar det bara gott!

Här är en smoothie som uppfyller alla mina hörnstenar (och låt dig inte skrämmas av färgen, jag lovar att den är god!)

Grön banansmoothie

grön banansmoohie

 

Två glas

En mogen färsk banan

En frusen banan i skivor (du kan såklart använda färsk här också men då får du inte samma milkshakekonsistens)

En avokado 

1–2 matskedar hampaprotein

Mjölk till rätt konsistens (använd den mjölk du har hemma, jag använde en rismjölk med kokossmak, och jag kan tänka mig att mandelmjölk eller kokosmjölk+vatten är jättegott)

½ tsk kardemumma

Mixa slät, tillsätt mjölk till du får den konsistens du vill ha.

Drick upp!

2 March 2014 / 14:31