Fruktig Raw Food glass
Det känns jättekul att skriva mitt första blogginlägg och jag tänkte börja med vad som just nu är det godaste jag vet. Något som hör sommaren till är glass i alla dess smaker. Jag är även en person som ofta har svårt att stå emot sötsuget på kvällen, så min senaste passion är därför egengjord raw food glass. Det går fort, är supergott och dessutom nyttigt!
En frusen banan.
En näve bär eller annan frukt i bitar. Använd frusna om du vill ha en krispigare glass (tänk isglass) och färska om du vill ha en mjukare konsistens (tänk yoghurtglass). Testa frysta hallon eller färska jordgubbar som är i säsong nu. Jag hade jordgubbar i denna.
Eventuell smaksättning. Det kan till exempel vara en stor nypa vaniljpulver eller lite pressad citron.
Mixa ihop allt och servera på momangen! Vill du riktigt lyxa till det kan du toppa med kokosflingor eller kakaonibs.
Ett tips är att alltid ha ett gäng frusna bananbitar i frysen och då passar det jättebra att använda de övermogna bananerna som Malin gillar. Banan kan vara rätt hårt i matberedaren/mixern så ju mindre de frysta bitarna är desto lättare blir det.
/Linda