Baskurs Rawfood-fika 4 oktober
I helgen var det dags för workshop hos oss igen! Den här gången var det baskurs i rawfood-fika. Upplägget på workshopen är fyra timmar teori varvat med praktik, men med fokus på att få öva enkla recept i köket. Målgruppen för just den kurs är personer som vill veta mer om Raw Food, varför vi bakar enligt det, vilka ingredienser och tekniker vi använder, och även få pröva recept som går snabbt att göra, men som också blir riktigt goda!
Dagen började med välkomstdrink och snacks, och vi började med att prata om vår syn på Raw food, och hur man kan anpassa så att det passar en själv på bästa sätt. Vi tycker att mat och fika är något som man ska må bra av och bli glad av! Deltagarna fick sedan komma in i köket och få en presentation av alla råvaror och köksredskap vi använder, och vad som kan vara bra att ha hemma, och alternativ till ingredienser. Sedan var det dags att baka! Det bakades kärleksmums, bollar, praliner, äppelpaj, glass och annat gott. Deltagarna fick själva välja smaksättning, och det var riktigt kreativa personer som lyckades med supergoda bakverk. Efter bakningen följde en kortare föreläsning om Raw choklad, vad skillnad mellan raw och “vanlig” choklad är, och vilka chokladråvaror som vi använder och rekommenderar. Sedan var det dags för dagens bästa – fika! Alla deltagare fick berätta vad de gjort för gott, och sedan var det provsmak. Eftersom alla deltagare gör flera olika recept blir det massa fika, och då är det tur att det finns bakelsekartonger att fylla och ta med hem 🙂 Med sig hem fick deltagarna också recept, och rabatterade ekologiska råvaror.
Det var ett supermysigt gäng som kom, och vi hade minst lika roligt som dom hade!
Läs om våra nästkommande workshops här.