Almost Raw Chocolate Peanut Cake
Något av vår favorit att göra i vårt kök är att ta ett “vanligt” recept och efterlikna det efter våra kriterier. Många recept går att göra riktigt lika, och om det kan vara både gott och mer hälsosamt så är det enligt oss en fullträff!
Kombinationen jordnöt/choklad är enligt oss en outstanding smaksensation som vi såklart var tvungna att testa att göra lite mer hälsosamt och supergott. Det här receptet kräver lite mer jobb i köket med fler steg, men vi lovar att det är värt det! Notera att cashewnötterna ska blötläggas minst ett par timmar innan, så att du har med det i planeringen.
Det här receptet är “almost” raw, då vi har använt oss av rostade jordnötter, av den enkla anledningen att det är SÅ mycket godare än naturella.
Almost Raw Peanut Chocolate Cake
Botten
3 DL mandelmjöl
8 urkärnade färska dadlar
1-2 msk smält kokosolja
1 tsk vaniljpulver
3-4 msk kakao
Mixa ihop alla ingredienserna till en deg och tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ i frysen medan du fortsätter med nästa lager.
Jordnöt/Karamellager
10 dadlar
3 tsk vatten
3 dl rostade och saltade jordnötter
Mixa dadlar och vatten till en dadelkräm. RÖR (Mixa ej!) ner jordnötterna i dadelkrämen. Bred ut över bottenlagret och ställ tillbaka i frysen.
Chokladcheesecake
5 dl blötlagda (och ordentligt avsköljda) cashewnötter
0,8 dl vatten
1,8 dl smält kokosolja
4-5 msk kakao
2 tsk agave eller annan sötning (honung eller lönnsirap t.ex.)
1 tsk vaniljpulver
Kör alla ingredienser till en helt slät kräm. Bred ut över jordnötslagret på kakan. Toppa med hackade rostade och saltade jordnötter och kakao nibs (valfritt)
Låt stelna i kylen eller frysen beroende på hur bråttom du har med att smaka kakan. Skär gärna upp kakan i bitar efter att kakan stelnat, och förvara den sedan i kylen eller frysen, så är det lätt att plocka fram när suget kommer 🙂
Självklart går det bra att beställa tårtan direkt från oss också, maila order@gottbymalin.se så fixar vi!